logo_tur2 RazmakNaslov2

Pocetna
O_apart
Ponuda
Fuzine
Kako_do_nas
Rezervacija
Kontakt
pjesacenje
biciklizam
izletiautom
bireaniizleti
foto-safari
Kultura
Sport
             
Sport i rekreacija su u današnje vrijeme vrlo bitne komponente aktivnog odmora. Bilo da se radi o jednostavnim ili napornim vidovima rekreacije, Fužine sa okolinom, ali i ostatak Gorskog kotara mogu zadovoljiti gotovo svačije potrebe.
             
Ribolov

Sportski ribolov na terenima Fužina ima dugogodišnju tradiciju koju razvija i održava ŠRD "Bajer" iz Fužina, a koje se ujedno brine o ribolovnim vodama.

Ribolovne vode sačinjavaju umjetne akumulacije jezera Bajer i Lepenica, a koje su bogate raznim vrstama sportske ribe među kojima se najviše ističu pastrva, štuka, šaran i linjak.

Šume koje okružuju Fužine bogate su raznim vrstama divljači, tako da i u običnim šetnjama nije rijetkost da se sretne srneća i jelenska divljač, lisica, jazavac ili neka od drugih zvijeri. Sve to čini Fužine mekom za strastvene lovce, a o njihovom hobiju brine se lovačko društvo "Srnjak". Lov
Nogomet

U Vratima, susjednom mjestu udaljenom 1,5 km djeluje nogometni klub "Omladinac" koji upravlja vrlo kvalitetnim nogometnim terenima i koji se u dogovoru sa klubom mogu koristiti za sportske pripreme ili susrete.

U samom središtu Fužina nalazi se igralište za mali nogomet koje je prekriveno umjetnom travom i koje je slobodno za korištenje po principu "tko prvi".

U mjestu postoji i košarkaško igralište koje kao i igralište za mali nogomet, slobodno za korištenje. Košarka
Tenis

U sklopu park-šume Gorica, nalazi se tenis-centar koji se sastoji od tri kvalitetna teniska terena, te pratećeg objekta u kojem se nalazi i mali ugostiteljski objekt.

Tereni su opremljeni i noćnom rasvjetom koja omogućava igranje bez obzira na doba dana.

U blizini centra mjesta nalaze se dva boćališta koja su kao i teniski tereni opremljeni rasvjetom i mogu se koristiti u noćnim satima. Boćanje
Biciklizam Iako je biciklizam već opisan, mora se spomenuti pošto Fužine sa okolicom nudi velik broj označenih, ali i neoznačenih biciklističkih ruta koje mogu zadovoljiti svačiji ukus, od najmanjih rekreativaca do pravih profesionalaca u tom sportu.
Sport koji je iz dana u dan sve popularniji našao je kvalitetan teren koji mogu koristiti početnici i pravi majstori. Od odličnog uzletišta koje dominira poljem iznad mjesta Lič do veoma pogodnog sletišta koje je velikih dimenzija i veoma je pogodno za učenje letačkih vještina. Paragliding
Hiking - backpacking Moderni i općeprihvaćeni nazivi za kretanje po prirodi po uređenim i neuređenim stazama, koje bi kod hikig avantura obuhvaćalo sve ture koje bi se odvijale unutar jednodnevne šetnje, dok se backpacking-om smatraju ture sličnih uvjeta samo što obično traju dva i više dana i iziskuju boravak na terenu - bivakiranje. Takvo kretanje terenima iziskuje dodatnu opremu koja se sastoji od navigacijskih uređaja do opreme za kampiranje. Uz sve to, dobro je za prve odlaske u prirodu proći neki od tečajeva koje organiziraju gotovo sve planinarske i sl. udruge ili uzeti iskusnog vodiča koji će vas podučavati na terenu, čime će te izbjeći mnoge neugodnosti kao gubljenje po terenu ili nepotrebne nezgode.